• Διευθυνση Καλμπόκα Ιάσονα 37, Χίος 82132
  • Email info@diamaco.gr
  • Τηλέφωνο +30 2271 306 755

ISO 22000 Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Το Πρότυπο ISO 22000 είναι ένα Διεθνές Πρότυπο που προδιαγράφει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (FSMS) προκειμένου οι οργανισμοί της αλυσίδας τροφίμων να καταδεικνύουν την ικανότητά τους στον έλεγχο των κινδύνων και να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων. Εκδόθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) αρχικά το 2005 και ενσωματώνει τις απαιτήσεις του HACCP, τις απαιτήσεις των προαπαιτούμενων (PRP’s και OPRP’s), τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τις γενικές αρχές των συστημάτων διαχείρισης.

HACCP Codex Alimentarius Γενικές Αρχές Υγιεινής Τροφίμων

Η εφαρμογή του συστήματος HACCP είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 852/2004. Για την ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο καλύπτει τις ορθές πρακτικές υγιεινής και τις διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης / ευελιξίας όσον αφορά την εφαρμογή σε ορισμένες επιχειρήσεις τροφίμων, υιοθετείται η Ανακοίνωση 2022/C 355/01 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το HACCP απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ή οργανισμούς – ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα, ανεξαρτήτως μεγέθους, που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα και περιλαμβάνει επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα (εκτροφή ζώων, παραγωγή φυτικών προϊόντων), επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα (μεταποίηση για παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών) και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση.

ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Το πρότυπο ISO 9001 καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μία επιχείρηση, ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες της. Το ISO 9001 απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τον τύπο τους, το μέγεθος τους και τη δραστηριότητα ή τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχουν.

Σήμα Ελληνικό Πρωινό

Συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη για τη λήψη του Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» που πιστοποιεί το Ελληνικό Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο σε ξενοδοχεία μέλη του.

Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης – Εθνικά Σήματα Πιστοποίησης AGRO

Μελέτη ανάπτυξης και συμβουλευτική υποστήριξη εφαρμογής Εθνικών Προτύπων Ποιότητας AGRO του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Skip to content